Kakaoträdet (Theobroma Cacao) behöver minst 24 grader varmt och regnigt klimat för att växa. Det trivs bäst på mellan 400 och 600 meters höjd. Det blommar när det är minst tre år gammalt, av cirka 1 000 blommor blir det en enda frukt och i denna frukt bildas det mellan 50 och 60 bönor.
För att man ska kunna tillgodogöra sig kakaon, och skapa choklad, så plockar man frukterna och skiljer kakaobönorna från de övriga delarna av frukten. Dessa bönor är vita när de plockas men fermenteras sedan i mellan ett och sex dygn, varefter de torkas. De torkade bönorna rostas samtidigt som skal m.m. tas bort. Det som är kvar av bönorna kallas nibs och dessa har den bruna färg som vi är vana vid att se choklad i. Nibsen pressas, värms upp och blandas med socker samt kakaosmör för att bli färdig smakfull choklad!
Vår choklad finns som konventionell och ekologiskt producerad & den är gjord för hand hos oss i Hallsberg. Råvarorna som vi använder kommer från några av världens främsta producenter, vilka noga kontrolleras och testas av oss innan vi väljer ut dem till våra produkter.